YT utbildning flyttkarl

Det här en praktisk utbildning som kommer ske på plats under 12 beckor, hos ett flyttföretag där du som elev får lära dig färdigheterna som krävs för att arbeta som flyttkarl.

Krav

B-körkort

Gymansiekompetens

Du får lära dig på plats:

  1. Säkerhet vid flytt: Flyttkarlar bör vara medvetna om de potentiella faror som kan uppstå under en flytt. Utbildningen täcker ämnen som tunga lyft, korrekt hantering av möbler och elektronik, och skydd av personlig egendom.
  2. Packning och organisering: Flyttkarlar måste veta hur man packar och organiserar flyttkartonger och andra föremål. Lär dig korrekt användning av packmaterial, optimal packningsteknik, och hur man håller föremål säkra och intakta under transporten.
  3. Körning och transport: Flyttkarlar måste också ha goda kunskaper om att köra lastbilar och lasta på ett säkert och effektivt sätt. Du lär dig trafikregler och säkerhet vid körning, lastning och lossning av fordon, och korrekt hantering av tung last.
  4. Kundhantering och kommunikation: Flyttkarlar måste ofta interagera med kunder och hjälpa till att lösa eventuella problem som kan uppstå under en flytt. Du lär dig kundservice, kommunikation och konflikthantering.
  5. Arbetsledning: Flyttkarlar måste ibland samarbeta med andra flyttkarlar för att slutföra ett jobb. Utbildningen inkluderar ledarskap och teamwork, och hur man effektivt kommunicerar med andra flyttkarlar och samordnar arbetsuppgifter.
  6. Hälso- och sjukvård: Hur man hanterar skador och olyckor som kan uppstå under en flytt. Detta kan inkludera första hjälpen och nödvändiga åtgärder för att minimera riskerna för skador.

Utbildningen sker på plats i samarbete med vår partner flyttfabriken.se som studenterna kommer göra praktiken hos. Möjligheterna till att söka och få arbete på arbetsplatsen är goda efter praktiken.