Yrkeshögskolor i Sverige

Yrkeshögskolor i Sverige

Yrkeshögskolan består av många olika utbildare inom olika branscher och över hela Sverige. Utbildningarna ges både av privata skolor, och av landsting, kommuner och högskolor och universitet. Några exempel på skolor med YH-utbildningar är:

PlaygroundSquad – Utbilda dig speldesign, 3D-grafik och spelprogrammering. Hands-on utbildning i diverse programvaror varvas med programmering av realistiska spelprojekt. I spelprojekten samarbetar studenter på de olika inriktningarna för att skapa en så realistisk arbetslivsmiljö som möjligt.

YRGO – Göteborgs stads YH-utbildningar. Här erbjuds utbildningar inom många olika områden, och du kan plugga till bland annat yrkesfotograf, webbutvecklare och Art Director och Copywriter. I projekt där studenterna samarbetar mellan de olika utbildningarna skapas förutom en verklighetstrogen lärandemiljö också nätverk inför framtidens arbetsliv.

KYH – KYH har YH-utbildningar på tre olika orter; Malmö, Göteborg och Stockholm. Inom området samhällsbyggnad kan du här utbilda dig till exempelvis entreprenadingenjör, teknisk fastighetsförvaltare eller energispecialist byggnader. Utbildningarna ger en god bredd med både IT, juridik och ekonomi, samtidigt som de ger dig en spetskompetens som ger dig den bästa möjligheten att få jobb efter avslutad utbildning.

Campus Varberg – Här erbjuds bland annat en YH-utbildning till specialistundersköterska – Akutsjukvård. Behovet av specialistundersköterskor är stort och ökande, och inom akutsjukvården är det ett högt tempo med beslut på liv och död. Utbildningen kommer ge dig verktyg för bedömningar i akuta lägen och relevanta prioriteringar. Det var inte länge sen dem flyttade och använde kontorsflytt till deras nya lokaler.

Iftac – På Iftac i Hudiksvall kan du välja mellan diverse YH-utbildning inom teknik, till exempel optotekniker, där du bland annat får lära dig allt om bredbandsbyggnad. Utbildningen är den enda inom området i Europa, och det råder en skriande brist på yrkeskunnig arbetskraft, både i Sverige och internationellt så arbetsmarknaden är lysande.