YH-utbildningar inom hälso- och sjukvård

YH-utbildningar inom hälso- och sjukvård

Bland YH-utbildningarna inom hälso- och sjukvård finns det otaliga möjligheter för dig som vill skaffa dig en framtid inom vården. Tandläkare, ambulanssjukvårdare och naprapat i täby är ett par av dem utbildningar inom YH.

YH-utbildning till tandsköterska finns bland annat i Falun, Östersund, Borås och Kristianstad. Som färdigutbildad tandsköterska kommer du arbeta i ett vårdteam med nära samarbete med tandläkare och tandhygienister, men du förväntas även jobba självständigt med vissa patienter. Arbetet är omväxlande, och du jobbar både med kollegor och med patienter där dels behandling och dels förebyggande tandvård förekommer. Praktiken under utbildningen sker antingen på folktandvården eller på privata kliniker.

Eftersom dagens yrkeskår förväntar sig stora pensionsavgångar kommer det finnas ett behov av tandsköterskor över hela landet, vilket gör att du som färdigutbildad kommer kunna välja var i Sverige du vill bo och arbeta, liksom du kan välja om du vill arbeta på den offentliga folktandvården eller hos en privat klinik.

Är ambulanssjukvårdare ett yrke som lockar dig så finns det YH-utbildningar för detta i Kista och i Skövde. Som ambulanssjukvårdare kommer du arbeta tillsammans med ambulanssjuksköterskor. I utbildningen ingår akutsjukvård, prehospital akutsjukvård, journalhantering, men också fordonskunskap och körteknik. För att du ska vara körklar efter utbildningens slut ingår också ett C1-körkort, så du kan köra de större och tyngre ambulanserna. För tillfället ser arbetsmarknaden ett kommande behov i framför allt storstadsregionerna, det vill säga Region Stockholm, Region Skåne och Region Västra Götaland. Värt att notera är att de olika landstingen har olika krav för formell behörighet för anställning, vilket gör att du kan behöva jämföra de olika utbildningarna för att se att de leder till anställningsmöjligheter på den ort du önskar.

Utbilda dig till fönsterputsare med och börja jobba hos Stockholms stora bolag så som Tommysfönsterputs.